نیویورک تایمز گیت – گزارشگر آی تی

اعمال سانسور از سوی رسانه های غربی در پوشش دادن اخبار و رویدادهای جهانی مهمی که به مذاق نظام سرمایه داری خوش نمی آید مسیله جدیدی نیست؛ این رسانه ها درحالی همواره ادعای استقلال در نوع روایت رخدادها و رعایت ارزش های خبری را مطرح و بر بی طرفی و راست گویی در بیان رویدادها اصرار می کنند که به مدد حضور رسانه های نیمه مستقل و شبکه های اجتماعی و ظهور پدیده شهروندخبرنگار، امروز مصادیق بسیاری برای رد این ادعا وجود دارد.

به گزارش گزارشگر آی تی، روزنامه قدس در مطلبی با این عنوان در صفحه اول شماره امروز خود نوشت: 

 در ماجرای جنگ غزه نیز رویکرد رسانه های غربی به سیاق گذشته بوده است و این رسانه ها از آغاز جنگ همواره تلاش کردند به نوعی کشتار کودکان، زنان و غیرنظامیان را توجیه کنند یا با مقصر قلمداد کردن حماس و گروه های مقاومت، علت جنایات صهیونیست ها را عملیات 7 اکتبر طوفان الاقصی جلوه دهند.

رسوایی سانسور در نیویورک تایمز
افشای اعمال سانسور خبری مربوط به غزه توسط نیویورک تایمز اما جدیدترین رسوایی از این دست بوده است؛ تارنمای اینترسپت 15آوریل گزارش داد به رونوشت یک یادداشت داخلی فاش شده از نیویورک تایمز دست یافته که حاکی از آن است سردبیران این روزنامه آمریکایی به خبرنگاران خود گفته اند از به کار بردن کلماتی مانند «نسل کشی» و «پاک سازی قومی» در قبال جنایات اسراییل و استفاده از «سرزمین اشغالی» هنگام اشاره به فلسطین خودداری کنند!
این نشریه تحقیقی گزارش داد: در این یادداشت به خبرنگاران نیویورک تایمز دستور داده شده «از واژه فلسطین مگر در موارد بسیار نادر» استفاده نکنند و از اصطلاح «اردوگاه های آوارگان» برای توصیف مناطقی از غزه که به طور تاریخی فلسطینی های آواره اخراج شده از دیگر مناطق در آن اسکان داده شده اند، خودداری کنند.
 اینترسپت فاش کرد: این یادداشت توسط سردبیران سوزان وسلینگ و فیلیپ پان و معاونان آن ها نوشته شده است. چند روزنامه نگار از روزنامه های محلی نیز به اینترسپت گفتند در برخی از محتوای این یادداشت، شواهدی از احترام این روزنامه به روایت های اسراییل وجود دارد. در این زمینه، یکی از منابع اتاق خبر نیویورک تایمز که خواست نامش فاش نشود، گفت: «تعیین دستورالعمل های سبک برای شرکت های خبری غیرعادی نیست… اما استانداردهای منحصربه فردی برای خشونت های انجام شده توسط اسراییل اعمال می شود و خوانندگان متوجه این مسیله شده اند و من ناامیدی آن ها را درک می کنم».

تقابل سازمان یافته با فلسطین
اما سانسور خبری وقایع جنگ غزه از سوی رسانه های غربی محدود به افشاگری اینترسپت از رویکرد نیویورک تامیز نمی ماند؛ در چند ماه و حتی سال گذشته چندین رسانه خبری، به شدت آرمان فلسطین را از طریق گزارش های خود سانسور کرده اند. در نوامبر، تارنمایThe Breach  گزارش داد «بل رسانه» شرکت چند میلیارد دلاری رسانه ای کانادایی، به روزنامه نگاران گفته بود از استفاده از کلمه «فلسطین» خودداری کنند. در این بیانیه به روزنامه نگاران گفته شده هنگام اشاره به دولت فلسطین از «حماس و شبه نظامیان حماس» استفاده و اطمینان حاصل کنند حماس «از سوی کانادا و بسیاری از کشورهای غربی به عنوان گروه تروریستی اعلام شده است».
وضعیت در رسانه های اجتماعی نیز اوضاع بهتری ندارد؛ رسانه های اجتماعی هم مملو از سانسور صدای فلسطینی ها شده است. دیده بان حقوق بشر در گزارشی افشا کرد در حدفاصل ماه های اکتبر تا نوامبر 2023 بیش از هزارو50 گزارش مبنی بر حذف محتوای اینستاگرام و فیس بوک که توسط فلسطینی ها و حامیان آن ها در مورد نقض حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی منتشر شده، دریافت کرده است. گزارشی که در نوامبر سال گذشته توسط مجله فوربس منتشر شد، سانسور شدیدی را نشان داد که روند سانسور شدید در 6 ماهه جنگ اسراییل علیه غزه را نشان می داد. این گزارش خاطرنشان کرد اسراییل از 7 اکتبر تقریباً 9هزارو500 درخواست به متا و تیک تاک ارسال کرده تا محتوایی منفی درباره این رژیم را حذف کنند و این شبکه ها  حدود 94درصد از محتوای درخواست شده از سوی این رژیم را حذف کرده اند.

بی جنبه بازی کنگره آمریکا!
افشای رسوایی سانسور خبری وقایع غزه و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین توسط روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز و سایر رسانه های غربی موسوم به جریان اصلی تنها اقدام صورت گرفته از سوی همپیمانان آمریکایی رژیم صهیونیستی برای سانسور خبری و خفه کردن صدای مقاومت مردم فلسطین در روزهای اخیر نبوده است.
مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه 16 آوریل اقدام به تصویب یک قطعنامه دو حزبی در محکومیت کاربرد شعارهای یهودی ستیزانه کرد. بر اساس گزارش تارنمای کنگره آمریکا، این قطعنامه دوحزبی که با عنوان قطعنامه شماره 883، توسط جاش گاتهایمر، آنتونی دیسپوزیتو و جرد موسکوویتز به مجلس نمایندگان آمریکا ارایه شده بود، شعار «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد» را با 377 رای موافق و 44رای مخالف بر اساس این ادعا که خواستار ریشه کنی کامل یهودیان، دولت اسراییل و نابودی مردم یهود است! به عنوان یک شعار یهودستیزانه محکوم کرد.
بر اساس این قانون، مجلس نمایندگان آمریکا استفاده از عبارت «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد» یا همان «من النهر الی البحر، فلسطین ستتحر» را در زمره مصادیق یهودستیزانه قرار داد؛ به عبارتی از این به بعد استفاده از این عبارت در ایالات متحده جرم و مصداق نژادپرستی خواهد بود!
جالب آنکه روز گذشته پلیس آمریکا نیز 9 نفر از کارمندان گوگل را که به قرارداد 1.2میلیارد دلاری «پروژه نیمبوس» میان این شرکت و رژیم ضهیونیستی در دفاتر گوگل در نیویورک و کالیفرنیا اعتراض کرده بودند، بازداشت کرد. به گزارش «واشنگتن پست» کارمندان گوگل به دفاتر نیویورک و سانی ویل کالیفرنیا رفته و به توافق «پروژه نیمبوس» که فناوری پیشرفته هوش مصنوعی را در اختیار اسراییل قرار می دهد، اعتراض کردند.
شبکه تلویزیونی الجزیره در گزارشی درباره سانسور خبری وقایع غزه می نویسد: کشورهای غربی در سال های گذشته تلاش بسیاری کرده اند تا خود را به عنوان حامیان دموکراسی و سنگر آزادی مطبوعات در جهان نشان دهند، اما اقدامات آن ها داستان بسیار متفاوتی را بیان می کند. تصویب قوانینی که به مقامات این کشورها اجازه می دهد رسانه ها را سانسور و صدای مخالفان را به هر شیوه ممکن خفه کنند درواقع نمی تواند ویژگی یک کشور دموکراتیک باشد که بیشتر نماد دیکتاتوری است.

پایان خبر گزارشگر آی تی

نیویورک تایمز گیت – گزارشگر آی تی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نیویورک تایمز گیت – گزارشگر آی تی" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نیویورک تایمز گیت – گزارشگر آی تی"، کلیک کنید.